• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.7° Ясне небо

Катерина Середа

Катерина Середа

Представниця Інституту масової інформації в Миколаївській області

Разводка мостов вечером — это административное нарушение

Сегодня вечером в час пик рабочей перевозки городские власти снова собрались развести мосты. Гениальное решение, естественно, оценят жители Северного, Терновки, Матвеевки, Варваровки и Коренихи, которые не смогут добраться домой с работы, которых и так судя по работе общественного транспорта, вывоза мусора и благоустройству за людей не считают, но сейчас не об этом.

О том, что сегодня вечером с 18:30 до 19:30 будет очередной развод мостов пресс-служба мэрии сообщила только в обед.

Знает ли мэр Николаева Александр Сенкевич, что в Николаеве действуют Правила благоустройства, они приняты и проголосованы сессией городского совета? 

Открываем пункт 2.16 и читаем: «Розведення мостів у м. Миколаєві виконується з 12:00 до 13:00. Заява на розведення мостів подається за 5 діб і погоджується в установленому порядку за винятком виникнення аварійних ситуацій». 

А вот еще пункт 12.1 «При виявленні порушення норм, передбачених даними Правилами, та складанні відповідних протоколів і актів винні особи у встановленому діючим законодавством порядку притягаються до відповідальності, передбаченої Кодексом України “Про адміністративні правопорушення”, Законом України “Про відповідальність підприємств, їхніх об’єднань, установ і організацій за правопорушення в сфері містобудування”. Якщо у діях виявлені ознаки злочину, питання вирішується відповідно з вимогами Кримінального кодексу України. Розмір цивільно-правової відповідальності за збитки, нанесені об’єктам благоустрою, встановлюється відповідно до норм, встановлених Цивільним кодексом України, законами України, постановами Кабінету Міністрів України та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють взаємовідносини у сфері благоустрою населених пунктів».