Deprecated: ctype_digit(): Argument of type int will be interpreted as string in the future in /www/wwwroot/demo.nikvesti.com/module/News/src/Controller/NodesController.php on line 207
Голова Миколаївської облради Замазєєва розповіла про що говорили з Президентом Зеленським
  • пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.5° Ясне небо

Голова Миколаївської облради Замазєєва розповіла про що говорили з Президентом Зеленським

Одномоментний візит Президента України, Прем'єр-міністра Данії, Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також керівництва Офісу президента до Миколаєва – це підтвердження важливості розвитку нашого регіону для майбутнього країни загалом.

Про це заявила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва після сьогоднішнього спілкування з керівництвом країни та данською делегацією, які сьогодні побували у Миколаєві.

Як відомо, сьогодні з робочим візитом у Миколаєві перебували Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен.

— Разом із президентом та делегацією датського королівства відвідали наших військових, які зараз проходять лікування у шпиталі. Показали гостям наслідки прильотів ворожих дронів-камікадзе на об'єкти інфраструктури та обговорили проблематику для бізнесу та економіки області, пов'язану з тим, що портова інфраструктура регіону зараз не може нормально функціонувати, – розповіла Ганна Замазєєва.

Вона наголосила, що значну увагу під час спілкування приділили питанням майбутнього відновлення Миколаївщини у рамках шефства, яке Королівство Данії взяло над регіоном.

— Сьогодні подякувала Президенту за те, що він не просто навесні минулого року дав старт співпраці Данського королівства та Миколаївщини, а й готовий підтримати запропоновані кроки, які вже напрацьовані між нами. З нашого боку на обласному рівні вже проведено аналіз регіональної економіки Миколаївщини та економіки Данії, визначено точки взаємовигідного співробітництва та надані пропозиції датській стороні, – повідомила голова Миколаївської обласної ради.

За словами Ганни Замазєєвої, їй вдалося окремо розповісти Президенту України про роботу, яку веде обласна влада у напрямі підтримки українських військовополонених та членів їхніх сімей.

— Скориставшись можливістю, доповіла Володимиру Зеленському про наші ініціативи щодо підтримки сімей наших Захисників та Захисниць, які перебувають чи перебували у полоні. Розповіла про пілотну програму забезпечення житлом сімей військовополонених, яку ми сьогодні доопрацьовуємо на обласному рівні. У цьому напрямку, з керівництвом держкомпанії «Укрфінжитло», вже опрацьовано варіант розширення програми «Оселя» на сім'ї військовополонених за умови приєднання до неї місцевих бюджетів, за рахунок яких буде покриватись перший внесок. Це дозволить об'єднати ресурси бюджетів різних рівнів та окремих банківських програм для вирішення житлових питань наших Героїв, — упевнена Ганна Замазєєва.

Крім цього, за її словами, вона запропонувала керівництву країни розглянути можливість розширення інших регіонів країни програм підтримки сімей військовослужбовців, які вже працюють у Миколаївській області, які перебувають у полоні. Зокрема, програми фінансової підтримки дітей військовополонених та комплексної програми всебічної реабілітації військовослужбовців, які повернулися з полону.

— Ці програми сьогодні вже успішно працюють у нас на Миколаївщині, тому запропонувала розширити їх і на інші регіони, — підсумувала голова Миколаївської обласної ради.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський востаннє приїжджав до Миколаєва з робочим візитом 18 червня 2022 року. Тоді він оглянув зруйновану російською ракетою будівлю облдержадміністрації. Після наради президент доручив надати необхідну допомогу сім'ям загиблих внаслідок обстрілу будівлі.

Слід зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Миколаївщина є тим регіоном, який зазнає обстрілів російської армії. За весь цей час Росія не обстрілювала Миколаїв лише 44 дні.

Поки майже всю територію Миколаївської області звільнено від російських окупантів, крім трьох населених пунктів, що знаходяться на території Кінбурнської коси. За останніми даними керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгена Єріна російські окупанти заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають. В українській розвідці натякнули, що звільнення Кінбурнської коси від російських окупантів очікується вже влітку 2023 року.

Читайте також: