• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Ясне небо

Зеленський відвідав Миколаїв та провів нараду з питань відбудови області

В понеділок, 30 січня, до Миколаєва з робочим візитом прибув президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Під час робочої поїздки на Миколаївщину Президента України Володимира Зеленського супроводжували керівник Офісу президента Андрій Єрмак та новопризначенний  заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім
Начальник Управління Служби безпеки України у Миколаївській області Дмитро Неведров

Зеленський провів нараду з керівництвом регіону та обласного центру та силових відомств на якій були присутні: голова Миколаївської обласної військової державної адміністрації Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, начальник ГУ Національної поліції в Миколаївській області Сергій Шайхет, начальник Управління Служби безпеки України у Миколаївській області Дмитро Неведров, також командування ОУВ «Херсон».

— Регіон героїчно витримує всі удари терористів. Під час візиту провів нараду щодо поточної ситуації в області.Обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак Росії, – повідомив Зеленський.

Також ішлося про відбудову закладів освіти Миколаївщини. Крім того, учасники наради обговорили питання коротко- й довгострокового відновлення економіки області та створення робочих місць.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський останній раз приїздив до Миколаєва з робочим візитом 18 червня 2022 року. Тоді він оглянув зруйновану російською ракетою будівлю облдержадміністрації. Після проведеної наради президент доручив надати необхідну допомогу сім'ям загиблих внаслідок обстрілу будівлі.

Слід зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення Миколаївщина є тим регіоном, який потерпає від обстрілів російської армії. За весь цей час Росія не обстрілювала Миколаїв лише 44 дні.

Наразі майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів, окрім трьох населених пунктів, які знаходяться на території Кінбурнської коси. За останніми даними керівника об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгена Єріна російські окупанти заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають. В українській розвідці натякнули, що звільнення Кінбурнської коси від російських окупантів можна очікувати вже влітку 2023 року.

Читайте також: