• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 21.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.8° Переважно ясно

В мерії Миколаєва заявили, що проект будівництва ліцею №51 буде готовий до літа 2024 року — на його розробку виділили ₴7,9 млн

ліцей №51

Проект будівництва Миколаївського ліцею №51, який було зруйновано під час російського обстрілу, буде розроблений до літа 2024 року.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров у коментарі «НикВести».

Як відомо, на останній сесії Миколаївської міської ради депутати погодили виділення 7,9 мільйонів гривень на розробку проекту для будівництва Миколаївського ліцею №51 по провулку Парусний, 3.

За словами Анатолія Петрова, згідно проекту на території ліцею передбачається будівництво трьох корпусів, бомбосховища, стадіону та спортивного майданчика.

— Зараз розробляється проектно-кошторисна документація. Планується, що вона буде готовою на початку першого, максимум другого кварталу 2024 року. Це великий проект, де все має бути ретельно прораховано. Будівництво ліцею буде реалізовуватись Агенцією відновлення України за кошти держбюджету. В даному проекті передбачається будівництво трьох корпусів, де буде розмежовуватись початкова школа та середня. Буде бомбосховище, стадіон, спортивні майданчики, повна інфраструктура, – сказав він.

Віце-мер також зауважив, що будівництво ліцею планується фінансувати з державного бюджету, і наразі не розглядається можливість співфінансування з місцевого бюджету.

Щодо строків завершення будівництва, Анатолій Петров відзначив, що це буде залежати від етапів проекту та угоди, а також від темпів будівництва.

—  Важко сказати, в який час побудують школу. Коли проект вийде з експертизи, тоді Агенцією з відновлення буде оголошено торги, розпочнеться будівництво. Коли воно завершиться, я не можу сказати, тому що все буде залежати від заключеної угоди та темпів будівництва. Стосовно можливого співфінансування не можу сказати, ми ще не бачили бюджету на 2024 рік і в принципі про співфінансування мова не йшла на сьогодні, – повідомив він.

Як відомо, на засіданні Кабміну 25 липня вирішили виділити 667,9 мільйона гривень на відновлення п’яти об’єктів у Миколаївській області. Проєкти будуть реалізовані через Державне агентство відновлення. До переліку, зокрема, потрапило будівництво Миколаївського ліцею №51.

Раніше, Олександр Сєнкевич заявляв, що у Миколаєві школу №51, яка була зруйнована ракетним ударом росіян, знесуть та побудують на її місці новий, сучасний заклад з облаштованими для дітей укриттями.

Нагадаємо, що технічна рада при управлінні капітального будівництва Миколаївської міської ради дійшла висновку, що будівлю 51-го ліцею необхідно знести.

При цьому Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради замовив розробку проектно-кошторисної документації на ремонт та встановлення вікон і дверей у школі №51.

Читайте також: