• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 23.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.9° Мінлива хмарність

Міськрада Миколаєва не підтримала збільшення статутного капіталу КП «Миколаївські парки»

Працівники комунального підприємства «Миколаївські парки» за роботою, фото «МикВісті»Працівники комунального підприємства «Миколаївські парки» за роботою, фото «МикВісті»

Миколаївська міська рада не підтримала збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Миколаївські парки».

Проєкт рішення не набрав необхідної кількості депутатських голосів в ході чергової сесії міськради, пишуть «МикВісті».

За словами першого заступника директора департаменту ЖКГ Ігоря Набатова, мова йшла виключно про юридичне оформлення збільшення статутного капіталу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, оскільки кошти підприємство вже отримало протягом 2023 року.

— Кошти виділялись трьома рішеннями міської ради від від 31 травня, 18 серпня та 28 грудня 2023 року. Зараз просто приводиться до відповідності ситуація. Проєкт рішення був розглянутий на профільній депутатській комісії, його було погоджено, — сказав посадовець.

Станом на сьогодні статутний капітал комунального підприємства складає 42 мільйони 764 тисячі 208 гривень, вказав Ігор Набатов. Основна сума коштів була використана для придбання автомобілів для Головного управління розвідки та техніки для КП.

— Загальна кількість придбаних автомобілів — 8. Крім того, було придбано автоматичного зварювального інверторного апарату PATON PRO-630-400V за 44 тисячі, придбання культиватора та іншої техніки для підприємства, — додав Ігор Набатов.

Однак рішення не було підтримано депутатським корпусом — «за» проголосували всього 25 депутатів, ще 4 утримались.

Нагадаємо також, депутати Миколаївської міськради погодили кредит у 43 мільйони гривень для КП «Миколаївські парки» на закупівлю нової техніки — 40% від вартості профінансує датський експортно-інвестиційний фонд.

Як працює КП «Миколаївські парки»?

Фінансування комунального підприємства «Миколаївські парки» за останні п’ять років значно зросло — з 8,6 мільйона гривень у 2020 році до 167,2 мільйона гривень у 2023 році. Цьогорічний бюджет підприємства складає 144 мільйони гривень, що трохи менше, ніж у попередньому році.

Водночас станом на серпень 2024 року на комунальному підприємстві числяться 262 штатні одиниці. Це у шість разів більше у порівнянні з 2021 роком, коли цей показник складав 39 осіб. Однак підприємству потрібно ще близько 400 штатних осіб, сказав директор Дмитро Чучмай.

У липні 2024 року «МикВісті» опублікували відео, як комунальники у 40-градусну спеку «косили» пилюку в центрі Миколаєва. Після цього на комунальному підприємстві «Миколаївські парки» відреагували на цю публікацію. Вони пояснили, що на Соборній робітники тримером вигрібали листя та косили траву, якщо вона траплялася.

Загалом вартість автопарку підприємства оцінюється у 35 мільйонів гривень

Читайте також статтю «МикВісті» «Як комунальне підприємство «Парки» озеленює Миколаїв під час війни?».

Читайте також: