• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

Миколаїв передасть військовим допомогу вартістю у понад ₴7 млн

Миколаївська міська рада, фото: мерія МиколаєваМиколаївська міська рада, фото: мерія Миколаєва

Миколаївська міська рада передала на потреби Сил оборони України матеріальну допомогу вартістю понад 7 мільйонів гривень.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання чергової сесії міськради у четвер, 26 вересня, пишуть «МикВісті».

Про деталі допомоги, яку депутати погодили для військових, не розголошується в рамках безпеки. Однак виконуюча обов'язки начальника управління комунального майна міськради Тетяна Димитрова зазначила, що сума складатиме 7 мільйонів 495 тисяч 884 гривні.

— Це не підлягає розголошенню. Комісії ці проєкти рішень пройшли, — зазначила Тетяна Димитрова.

Рішення підтримав 31 депутат.

Гроші на оборону

У 2023 році Миколаїв спрямував на потреби Сил оборони близько 740 мільйонів гривень

Водночас з міського бюджету торік виділили 400 мільйонів гривень для військових, з яких 200 мільйонів гривень пішли на придбання житла для військовослужбовців, що служать у частинах Миколаївського гарнізону.

Мер Олександр Сєнкевич раніше також опублікував графік міськради з фінансуванням військових. За міські кошти для ЗСУ були придбані та передані 17 нових автівок, ще 89 одиниць техніки було передано частинам від комунальних підприємств.

У 2023 році планово-бюджетна комісія Миколаївської міської ради також погоджувала виділення 9,6 мільйонів гривень субвенції для закупівлі 415 дронів різних модифікацій, а також засобів зв'язку і приладів нічного бачення для потреб військових.

У березні на підтримку ТрО, а також Сил безпеки та оборони з вільного залишку міського бюджету виділили 57,6 мільйонів гривень. А у квітні 2024 року депутати міськради внесли зміни до бюджету міста на 2024 рік: близько 107 мільйонів гривень спрямували на оборону.

У вересні 2024 року на допомогу підрозділам Сил оборони з бюджету Одеси додатково виділили 310 мільйонів гривень. Ці кошти заклали у міську програму «Безпечне місто Одеса».

Читайте також: