• середа

    25 вересня, 2024

  • 24.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 25 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Мінлива хмарність

Виконком Миколаєва погодив маршрут тролейбусів у Корабельний район

Раніше Миколаїв вже отримав нові тролейбуси, які запустять до Корабельного району, фото: «МикВісті»Раніше Миколаїв вже отримав нові тролейбуси, які запустять до Корабельного району, фото: «МикВісті»

У Миколаєві затвердили новий маршрут громадського транспорту до Корабельного району.

Відповідний проєкт рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Миколаївської міськради у середу, 25 вересня, пишуть «МикВісті».

Зміни стосується нового тролейбусного маршруту, який обслуговуватиме Корабельний район.

Маршрут проходитиме від вулиці Новозаводської через проспект Миру, вулицю Космонавтів, проспекти Богоявленський та Корабелів, з кінцевою зупинкою на вулиці Айвазовського зі зворотнім напрямком, пояснив начальник заступник начальника управління транспорту Олег Кукса.

Попередньо даний маршрут було протестовано спеціалістами.

Члени виконкому одноголосно підтримали це рішення під час голосування.

Нагадаємо, у Корабельному районі Миколаєва побудують зарядну станцію для тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометрів. Роботи оцінюють у 7,2 мільйона гривень. 

Перші тролейбуси з автономним ходом до 20 кілометрів в рамках реалізації проєкту з Європейським банком реконструкції та розвитку до Миколаєва прибули у квітні 2024 року. А про плани закупити цей новий транспорт мер повідомив у грудні 2023 року.

На самому підприємстві також переробили тролейбус з транспортного засобу, пошкодженого обстрілами. Замість звичайного відновлення, компанія обрала модернізацію, зробивши транспорт з автономним ходом. Оновлений тролейбус здатний на рух до 20 кілометрів і оснащений системою кондиціонування.

Загалом за час воєнних дій збитки підприємства «Миколаївелектротранс» склали 141 мільйон гривень, з яких 46 мільйонів — технічні.

Читайте також статтю «МикВісті» «Громадський транспорт Миколаєва: відновлення завдяки міжнародній підтримці».

Читайте також: