• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 23.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.9° Мінлива хмарність

Міноборони розробляє анти-тепловізійну накидку: почали тестувати тканини

Міноборони розробляє анти-тепловізійну накидку. Фото: МіноборониМіноборони розробляє анти-тепловізійну накидку. Фото: Міноборони

В Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення Міноборони розробляють анти-тепловізійне пончо (накидку). 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Очікується, що накидка поглинатиме інфрачервоне випромінювання. У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. 

Наразі в Центральному управлінні вже тестують п’ять зразків різних тканин.

— Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета — якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога», — сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко.  

Міноборони розробляє анти-тепловізійну накидку. Фото: МіноборониМіноборони розробляє анти-тепловізійну накидку. Фото: Міноборони

Матеріали для виготовлення тканини анти-тепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. Наразі тестування тривають. 

Нагадаємо, в Україні триває робота над розробкою роботизованого рішення для евакуації поранених українських військових із поля бою, а також підвозу боєкомплекту та продуктів на позиції.

Читайте також: