Deprecated: ctype_digit(): Argument of type int will be interpreted as string in the future in /www/wwwroot/demo.nikvesti.com/module/News/src/Controller/NodesController.php on line 207
Вихідними у Миколаєві ремонтуватимуть Варварівський міст: частково перекриють дорогу
  • пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.8° Ясне небо

Вихідними у Миколаєві ремонтуватимуть Варварівський міст: частково перекриють дорогу

У суботу та неділю, 14-15 жовтня, в Миколаєві заплановані ремонтні роботи покриття на Варварівському мосту.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області.

У Службі попередили про можливе ускладнення руху автомобільного транспорту на мосту через річку Південний Буг на дорозі М-14 «Одеса —Мелітополь — Новоазовськ».

«При частковому перекритті смуг руху будуть виконуватись ремонтні роботи дорожнього покриття. Перепрошуємо за тимчасові незручності та просимо водіїв бути особливо уважними та обережними, адже в місці проведення ремонтних робіт працюватиме спецтехніка та дорожники, звертайте увагу на попереджувальні знаки!», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Варварівський міст у Миколаєві є частиною траси міжнародного значення М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ» та на сьогоднішній день перебуває в аварійному стані. У лютому 2020 року розпочався процес передачі мосту з комунальної власності міста на баланс «Укравтодору», проте на сьогоднішній день він досі не завершений. Пов'язано це з тим, що для прийняття Варварівського мосту до державної власності Міністерство фінансів просить Миколаїв надати вартість реконструкції споруди. Для цього місту необхідно провести експертизу та замовити проектно-кошторисну документацію ремонту мосту, загальна вартість яких становить близько 20 мільйонів гривень. Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив, що у бюджеті міста коштів на це немає.

Про необхідність ремонту Варварівського мосту також знає президент Володимир Зеленський. У липні 2019 року глава держави повідомив, що вирішення проблеми Варварівського мосту – це першочергове завдання губернатора. Через чотири місяці під час брифінгу в Очакові Володимир Зеленський знову озвучив це питання. Тоді він змусив діючого тоді губернатора Миколаївщини Олександра Стадника пообіцяти відремонтувати Варварівський міст до кінця 2020 року.

Питанням передачі Варварівського мосту також зайнялася депутатка Нікоалівської міської ради Тетяна Домбровська. У липні 2021 року вона ініціювала нараду за участю міністра інфраструктури Олександра Кубракова, представниками Міністерства фінансів, «Укравтодору» та міської ради, аби розібратися у питанні передачі мосту. Однак і це не дало результату, оскільки через два місяці питання так і не було вирішено. Водночас, в «Укравтодорі» повідомили, що питання про виділення грошей на ремонт Варварівського мосту розглянуть тільки після його передачі в держвласність.

Навесні цього року директор комунального підприємства «ЕЛУ Автодоріг» Віталій Шевченко запевнив, що Варварівський та Інгульський мости у Миколаєві настільки міцні, що їх «можна знести тільки ядерним вибухом».

Читайте також: