• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 21.3°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.3° Похмуро

Миколаївський безпілотник «Бекфаєр» допустили до експлуатації в Силах оборони

Комісія Міністерства оборони допустила до експлуатації в Силах оборони миколаївський БПЛА «Бекфаєр».

Про це повідомив миколаївський волонтер, командир зведеного загону ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) ВМС України Ілля Шполянський.

«Наша пташка «Бекфаєр» допущена комісією МО до експлуатації в Силах Оборони України, оформлюємо папери для включення в наказ МОУ», — написав Ілля Шполянський.

Він також зазначив, що їхній зведений загін, який має неофіційну назву «Злі птахи», щодня нищить ворога на одному з напрямків фронту і залітає на таку оперативну глибину, куди зазвичай не дотягується артилерія.

«Жодного випадку падіння на ворожій території. Влучність до 5 метрів, достатньо ефективно для двох осколкових бомб. Запис камер літака дає можливість аналізувати результати уражень, і тільки за крайній тиждень це: зосередження особового складу, дві командних машини, два засоби РЕБ + РЛС», — зазначив командир загону.

Як повідомлялося раніше, група мешканців Миколаєва розробила, виготовила й успішно застосовує в бойових умовах дрон «Бекфаєр». Він має високу стійкість до ворожої радіоелектронної протидії і засобів подавлення. Радіус дії сягає 35 кілометрів, швидкість до 130 кілометрів на годину. Бойова вага 3,6 кілограма.

Як відомо, апарат малошумний, його рух забезпечує електродвигун, який живиться від акумуляторної батареї. До того ж, завдяки невеликим розмірам і вдалій конструкції він малопомітний для ворожих радарів.

Читайте також: