Deprecated: ctype_digit(): Argument of type int will be interpreted as string in the future in /www/wwwroot/demo.nikvesti.com/module/News/src/Controller/NodesController.php on line 207
Перейменування Первомайську: у міськраді вирішили «зануритись у історію» та пошукати ще варіанти нової назви
  • пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.8° Ясне небо

Перейменування Первомайську: у міськраді вирішили «зануритись у історію» та пошукати ще варіанти нової назви

У Первомайську продовжують шукати варіанти нової назви для міста. У міськраді вирішили «зануритись у вивчення історії та культури».

Про це стало відомо на засіданні постійної міської комісії з питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки.

Зазначається, що базуючись на результатах опитувань у соціальних мережах Facebook і Telegram, члени комісії мали змогу розглянути всі назви, за які проголосувала громада.

Крім того, обговорили нові можливі варіанти, що надійшли до виконавчого комітету міської ради.

«Отож, аби підійти розумно та виважено до нагального питання, усі учасники засідання вирішили зануритись детальніше у дослідження культури, історії та у правові аспекти, вивчити досвід перейменування інших міст, та якомога швидше запропонувати для громадського вибору усі можливі назви для міста», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Миколаївщині рекомендують переглянути назви міст Первомайськ, Южноукраїнськ та 57 сіл через невідповідність стандартам державної мови. 

Після цього у Первомайську стартували громадські обговорення щодо перейменування міста. Містянам запропоновано обрати назву з  п’яти запропонованих варіантів:  Ольвіопіль, Богопіль та Голта, Ольвія або Першотравенськ. Опитування триває до 26 вересня. Наразі за Ольвіопіль проголосувало найбільше.

Читайте також: