• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 24.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.5° Переважно ясно

На Миколаївщині провели перевірку харчових продуктів на небезпечні речовини

Головне управління Держпродспоживслужби Миколаївщини провело перевірку харчових продуктів рослинного походження для визначення загального рівня забруднення небезпечними речовинами.

Як повідомляється на сайті відомства, здійснювали перевірку злакових, фруктів та овочів.

За результатами моніторингу здійснювався збір, системний аналіз та оцінка безпеки харчових продуктів, зокрема виявлення у харчових продуктах пестицидів, радіонуклідів та забруднюючих речовин.

Станом на 1 вересня цього року проведено відбір 678 зразків харчових продуктів рослинного походження, у тому числі 660 — злакові, 6 — овочі, 12 — виноград.

«За результатами лабораторних досліджень відхилень від норм у харчових продуктах не виявлено. Робота з цього питання триває», — зазначили у Держпродспоживслужбі.

Раніше Держпродспоживслужба Миколаївщини виявила випадок ботулізму, який повʼязаний із споживанням вʼяленої риби домашнього приготування.

На брифінгу, начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай повідомила, що цього тижня від ботулізму померла 38-річна працівниця одного з медзакладів Миколаєва. Вона їла рибу, яку придбала на ринку.

Читайте також: