Deprecated: ctype_digit(): Argument of type int will be interpreted as string in the future in /www/wwwroot/demo.nikvesti.com/module/News/src/Controller/NodesController.php on line 207
Даніла заявив, що міськрада Миколаєва може заборонити гучні мотоцикли лише «на папері»
  • пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.8° Ясне небо

Даніла заявив, що міськрада Миколаєва може заборонити гучні мотоцикли лише «на папері»

Начальник Управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла вважає, що у правоохоронців немає законних підстав забороняти людям їздити на транспортних засобах без глушників або з переробленими глушниками.

Так він відреагував на проєкт рішення Миколаївської міськради щодо введення заборони, пишуть «НикВести».

— Щодо ініціатив міської влади заборонити руху транспортних засобів без глушників або з переробленими глушниками, які утворюють надмірний рівень шуму в Миколаєві є доцільним, але при цьому зазначу, що відповідальності адміністративної або кримінальної за використання такого транспорту не регламентовано законодавцем і у патрульної поліції відсутні як технічні так і законодавчі нормативи притягнення до відповідальності. Крім того, питання порушення тиші є багатогранне і повинно розглядатися сумісно із дріфтінгом, що також є однією з проблем у нашому місті і також порушує тишу, але знову ж таки підстави для притягнення до відповідальності відсутні, — зазначив Віталій Даніла.

Він додав, що є законопроєкти, які могли б вирішити ці питання, але вони досі знаходяться на стадії розгляду.

Однак, за його словами, наразі у поліції немає регламенту та правових підстав, за яким вони можуть забороняти такі автомобілі чи притягати водіїв до відповідальності. 

— Таким чином, введення рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради щодо заборони руху транспортних засобів без глушників або з переробленими глушниками, які утворюють надмірний рівень шуму, буде носити лише паперовий вигляд та буде відсутня будь-яка відповідальність для водіїв, — додав він.

Віталій Даніла зазначив, що особисто підтримує таку ініціативу, однак наразі вона не буде працювати.

— В іншому випадку вся робота патрульних в цьому напрямку буде нести суто інформативний характер:
«Пане водій, а Ви знаєте, що в Миколаєві заборонено рухатись вулицями міста на вашому мотоциклі (автомобілі, мопеді) бо він дуже гучний?»
«Так, я знаю!/ Ні, я не знав цього!»
«Ми Вас інформуємо, що згідно з рішенням міської влади цього робити не можна. Гарного Вам дня!»
Тож, давайте вирішувати проблеми не тільки щоб воно гарно виглядало на папері, а ще й було б ефективно, — резюмував він.

Нагадаємо, у Миколаєві хочуть ввести додаткові заборони на час воєнного стану. Зокрема, мова йде про феєрверки, транспортні засоби без глушників і користування інструментами з двигунами під час повітряних тривог.

Також повідомлялося, що Віталій Даніла розповів, що під час денної спеки фури не можуть залишити на в’їзді до міста, зокрема, через небезпеку обстрілів.

Читайте також: