• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

Російські війська захопили 4,5 квадратних кілометра території навколо Авдіївки — ISW

Російські сили захопили 4,52 квадратних кілометра території з різних напрямків навколо Авдіївки за останні три дні і ворожі війська перебувають на відстані 3,32 км від дороги — української лінії зв'язку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За оцінками ISW російські війська станом на 12 жовтня не забезпечили серйозного прориву під Авдіївкою і навряд чи відразу відсічуть українські сили в Авдіївці.

Геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська втратили бронетехніку в кількості щонайменше батальйону тактичної групи (50 одиниць — прим.) під час наступальних операцій навколо Авдіївки.

За інформацією військових аналітиків, надійний користувач X (Twitter) 12 жовтня зазначив, що з 10 жовтня під Авдіївкою українські сили знищили 33 російські бронемашини та 15 танків. 

Український офіцер запасу заявив, що за скромними оцінками українські сили знищили щонайменше 36 машин російської бронетехніки, включаючи танки і бронетранспортери. 

Нагадаємо, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила про відправлення у Румунію протягом кількох тижнів до 18 винищувачів F-16, на яких навчатимуться українські льотчики.

Читайте також: