Deprecated: ctype_digit(): Argument of type int will be interpreted as string in the future in /www/wwwroot/demo.nikvesti.com/module/News/src/Controller/NodesController.php on line 207
«Вони боролися за нас — ми боремося за них»: у Миколаєві відбувся автопробіг на підтримку військовополонених
  • пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 22.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.1° Ясне небо

«Вони боролися за нас — ми боремося за них»: у Миколаєві відбувся автопробіг на підтримку військовополонених

Учасники мітингу про полонених та зниклих безвісти бійців у Миколаєві, 4 лютого 2024 року. Фото:Сергій Овчаришин, «НикВести»Учасники мітингу про військовополонених у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

У неділю, 4 лютого, у Миколаєві відбулась масштабна акція на підтримку військовополонених та зниклих безвісти українських воїнів.

Організаторами акції виступили рідні та близькі військовополонених, повідомляє кореспондент «НикВести»

За словами організаторів, автопробіг «Ми — голос полонених» має на меті привернути увагу громадськості та міжнародної спільноти до проблеми повернення українських військовополонених.

Керівниця всеукраїнської громадської організації «Об'єднання матерів і дружин Захисників України» Першина Лілія зазначає, що умови перебування українських військових у російському ув’язненні — це «повільна смерть».

«Нелюдське поводження, тортури, фіктивні вироки, ігнорування постулатів Женевської конвенції — це все реалії російського полону. Росія використовує наших бранців як заручників для цинічного шантажу. І наші воїни та цивільні, які перебувають в полоні, не можуть постояти за себе. Тому, мусимо говорити ми. Ми маємо боротися за них, так само як вони захищали нас. Ми — голос полонених! І ми хочемо, щоб нас почули міжнародні правозахисні організації, дипломати різних країн. Кожен день полону — вбиває», — сказала голова Миколаївського осередку Об’єднання Лілія Першина

Люди тримали плакати з фотографіями військових та написами: «Боріться за них так, як вони боролись за нас», «Моє серце зараз в полоні» та «Час спливає — неволя вбиває».

«В нас залишається лише віра в те, що вони сильні та ми мусимо бути сильними, не маємо права здаватися! Кожен з них — Герой і заслуговує на найскоріше повернення додому, до своєї родини та близьких! Ми маємо за них боротись, щоб як найшвидше їх повернути. Україна чекає своїх героїв з полону — додому», — резюмує дружина військовополоненого Катерина.

В рамках автопробігу близько п'ятисот учасників з прапорами підрозділів проїхалися по вулицях Миколаєва.

Фінальною точкою пробігу став 8-й причал, де пройшов мітинг. Родичі військовополонених розвернули прапор України, а також тримали в руках плакати та фото своїх рідних, які знаходяться у полоні РФ. 

За підрахунками представників поліції участь в акції взяли понад 350 людей.

Фоторепортаж 

Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Автопробіг «Ми – голос полонених» у Миколаєві, 4 лютого, 2024 року. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Учасник автопробігу. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Автопробіг «Ми – голос полонених» у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Масштабна акція на підтримку військовополонених у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Автопробіг у Миколаєві, 4 лютого, 2024 року. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Маленька учасниця мітингу з плакатом «Поверніть мого тата з полону». Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Учасники масштабного автопробігу у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Дівчина на мітингу про військовополонених у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Автопробіг «Ми – голос полонених» у Миколаєві, 4 лютого, 2024 року. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Жінка з плакатом «Поверніть моє серце». Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Дружини військовополонених. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Дівчина з плакатом «Ми винні їм свободу» на мітингу. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Дружина військовополоненого з плакатом «Вони боролися за нас, тепер ми боремося за них». Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Жінка з плакатом «Моє серце в полоні» на мітингу «Ми – голос полонених» у Миколаєві. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Дружина військовополоненого з плакатом «Волю морській піхоті»у Миколаєві.  Фото: Сергій Овчаришин,  «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»У Миколаєві відбувся автопробіг «Ми – голос полонених». Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»
Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»Автопробіг «Ми – голос полонених» у Миколаєві, 4 лютого, 2024 року. Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Нагадаємо, 14 січня, у Миколаєві відбувся мітинг родичів та близьких полонених військових. Серед мітингувальників рідні полонених миколаївських військових, у тому числі захисників «Азовсталі».

Ще раніше, 28 жовтня, в Миколаєві до Всеукраїнського дня підтримки армії вже відбувався мітинг з вимогою направляти гроші з міського бюджету не на дороги та благоустрій, а на потреби Збройних Сил України.

Як відомо, Миколаївська міська рада спрямувала на потреби Сил оборони вже близько 700 мільйонів гривень.

До того ж, 4 листопада, жителі Миколаєва приєднались до акції на підтримку Збройних Сил України.

Раніше повідомлялося, що Україна 31 січня, з російського полону повернули 207 українських воїнів. 83 з них — нацгвардійці, прикордонники та поліцейські. 

Читайте також: