• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Ясне небо

У Миколаєві майстрині влаштували виставку-аукціон, щоб зібрати гроші на потреби ЗСУ

У Миколаєві проходить новорічна благодійна виставка-аукціон, де представлені роботи 30 майстринь зі всієї області. Експозиція створена з метою збору коштів на потреби Збройних Сил України.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «НІС-ТВ».

Зазначається, що на виставці представлено більш ніж 250 оригінальних виробів.

— Майстри Миколаєва та області вийшли з ініціативою зробити не просто новорічну виставку, яка у нас щорічно проходить, а зробити саме аукціон на підтримку наших воїнів ЗСУ, Тим паче у нас дуже багато робіт, і вони такі патріотичні.  Ми вже проводили фестиваль на підтримку ЗСУ, майстри уже брали участь у міжнародній виставці, фестивалю ремесел у Німеччині. А сьогодні ми зібрали саме тут, тому що саме напередодні новорічних свят хотілося б, щоб люди могли надихнути себе на новорічний настрій, придбати якісь подарунки своїм рідним та колегам і тим самим підтримати майстрів і наших воїнів ЗСУ, - сказала директорка Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Наталя Баштова.

Організатором благодійного заходу став обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи. Попри щоденні обстріли міста та активні бойові дії в області майстрині не сиділи, склавши рук. Відволікались від війни та творили, тож залюбки надали свої роботи для шляхетної мети.

— Сьогодні є така можливість переконатися, яка Миколаївщина талановита… Миколаївці — це герої, і недарма місто Миколаїв — це місто-герой. Тому ми не тільки пережили важкі часи, я сподіваюсь, що найважчі ми пережили, а ми ще і творили та надихали інших, - сказала начальниця управління культури Миколаївської ОВА Олена Буберенко.

На виставці-аукціоні представлені сучасні патріотичні вироби: ялинка незламності та іграшки, патріотичні брелоки, українські обереги та різдвяні віночки, вироби з соломи, розпис по дереву, витинанки, новорічні ляльки. 

Працюватиме виставка робіт до 10 січня, за адресою місто Миколаїв, вулиця Адміральска, 41.

Фото: Ігор Єрмолаєв

Читайте також: