• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 20°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20° Переважно ясно

Ердоган знову пропонує Україні та РФ «мирні переговори» у Стамбулі

Ердоган знову заговорив про переговори між Україною та Росією. Фото: Getty ImagesЕрдоган знову заговорив про переговори між Україною та Росією. Фото: Getty Images

Туреччина готова відновити процес переговорів між Росією та Україною, який раніше відбувався в Стамбулі.

Про це заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган під час відеозвернення до учасників саміту «Україна — Південно-Східна Європа» 28 лютого, передає Anadolu.

«Незважаючи на те, що ми вступили в третій рік війни і незважаючи на всі наші зусилля, не було досягнуто достатнього прогресу на шляху до встановлення миру. Я залишаюся прихильником того, що дипломатії та діалогу необхідно дати шанс закінчити війну справедливим і довготривалим миром», — додав він.

За його словами, слід принаймні визначити загальні параметри миру. 

«Ми готові знову надати стіл для переговорів, які вже проходили в Стамбулі», — наголосив президент Туреччини.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган може допомогти у експорті агропродукції через порти Миколаєва.

Нагадаємо, що Володимир Путін мав приїхати до Туреччини. Там заявили, що президент Туреччини Таїп Ердоган обговорить новий механізм дозволу експорту українського зерна через Чорне море з Володимиром Путіним під час його майбутнього візиту до Туреччини.

В свою чергу, в ЄС нагадали Анкарі про Римський статут та про зобов’язання країни, яка ратифікувала цей документ, виконати ордер на арешт Володимира Путіна.

Пізніше візит Володимира Путіна до Туреччини перенесли на пізніший термін.

Читайте також: