• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 23.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.9° Переважно ясно

Китайська залізниця просить жінок не наносити макіяж у поїздах: у соцмережах обурилися

Рекламний ролик державної залізниці Китаю закликав жінок не наносити макіяж у поїзді. Це викликало обурення у соцмережах, залізницю звинуватили в сексизмі.

Про це пише CNN.

Цей ролик був частиною кампанії залізниці, спрямованої на скорочення асоціальної поведінки пасажирів. В інших подібних роликах людей закликають не смітити, не сідати на чужі місця й не говорити надто голосно.

На відео жінка готувалася наносити лосьйон і тональний крем, коли перебувала в салоні швидкісного поїзда. Її перервав чоловік на сусідньому сидінні. Далі у ролику видно, що його обличчя теж вкрите кремом, оскільки пасажирка замастила його. Він сказав їй: «Мені не потрібно наносити макіяж, красуне». Тоді жінка перепросила за необережність.

Чимало користувачів соцмереж звинуватили рекламний ролик у сексизмі та назвали його образливим. Деякі люди наголосили, що в макіяжі «немає нічого нецивілізованого».

Китайські чиновники прокоментували обурення та закликали «не перебільшувати». Водночас вони розповіли, що скарги щодо нанесення макіяжу в поїзді — одні з найпоширеніших, тож у ролику закликають до «цивілізованої форми поїздок» і просять «зважати на почуття інших пасажирів».

Китайська залізниця зауважила, що в поїздах не заборонено наносити макіяж. 

Читайте також: