• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

Миколаївський виконком погодив програму компенсацій на іпотеку для медиків, вчителів та військових

Миколаївська міська рада, фото: «МикВісті»Миколаївська міська рада, фото: «МикВісті»

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради погодив програму компенсацій для часткового відшкодування суми початкового внеску за іпотекою, що діятиме у 2025-2027 роках.

Рішення було ухвалене у середу, 25 вересня, пишуть «МикВісті».

Скористатись програмою зможуть окремі категорії жителів міста, зокрема військовослужбовці, вчители, медики та науковці, пояснив директор Департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко.

— Є визначені категорії громадян Миколаєва, які потрапляють під 3% кредитування. Вони матимуть право на ввідшкодування до 50% першого цільового внеску, але сума не перевищуватиме 200 гривень. На перші три роки ми закладаємо в програму суму до 2 мільйонів. Тобто якщо сума буде до 200 тисяч гривень, то 10-15 людей зможуть скористуватись програмою, — розповів Сергій Василенко.

Погоджену виконкомом програму надалі мають розглянути депутати Миколаївської міськради. У разі її затвердження на сесії, вона почне діяти з 2025 року.

Нагадаємо, що станом на липень 2024 року жителі Миколаївщини отримали 12 кредитів  на житло за програмою «єОселя», загальною сумою 6 мільйонів 986 тисяч гривень. Це найменша кількість отриманих кредитів серед областей України. 

Читайте також: