• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 21.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.8° Переважно ясно

Фінляндія до кінця року підготує свій план щодо відбудови України

Фінляндія готує план повоєнного відновлення України. Першу його частину буде представлено до кінця поточного року.

Про це заявив міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Вілле Тавіо в інтерв’ю «Укрінформу».

«Україна може розраховувати на нашу підтримку в майбутньому для подолання величезних наслідків російської агресії. Фінляндія готується взяти участь у процесі відбудови та розробляє національний план з відбудови у співпраці з приватним сектором. Перша частина плану буде опублікована до кінця цього року», — анонсував фінський посадовець.

За словами Вілле Тавіо, план буде зосереджений на тому, як фінський приватний сектор може брати участь у відновленні України.

«Ми можемо брати участь, наприклад, в енергоефективному та екологічно чистому будівництві, енергетичному секторі, переході до відновлювальних джерел енергії, управлінні водними ресурсами та відходами, у сферах телекомунікацій, освіти та верховенства права. Я вважаю, що це ті сфери, які дуже добре відповідають поточним потребам в Україні», — наголосив він.

У цьому контексті фінський урядовець зазначив, що міжнародна виставка і конференція з відбудови України під назвою «ReBuild Ukraine Powered by Energy», яка відбудеться 14-15 листопада у Варшаві, буде «чудовою нагодою для понад 40 фінських компаній провести переговори з українськими партнерами та дізнатися більше про способи участі у величезних зусиллях (з відбудови України – прим.)».

Нагадаємо, раніше Фінляндія виділила 92 мільйони євро допомоги Україні та іншим країнам, які постраждали від російської агресії.

Читайте також: