• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Ясне небо

У Миколаєві 30 людей, які були поранені під час обстрілів, отримали гроші на оздоровлення

У Миколаєві 30 містян та зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, які зазнали поранень під час обстрілів міста, отримали грошову допомогу.

Про це розповіла заступниця директора департаменту праці та соцзахисту Миколаївської міської ради Надія Скопенко, передає «Суспільне».

Станом на 4 жовтня, ще 50 заяв на розгляді комісії. Загалом у місті зазнали поранень понад 700 людей, з них — понад 400 жителі Миколаєва. Інші лікувались на території, але отримали поранення в інших районах Миколаївської області.

Надія Скопенко розповіла, аби отримати гроші, треба звернутися до районних управлінь соцзахисту або до Департаменту праці та надати необхідні документи.

«Написати заяву, додати до заяви паспорт, код, розрахунковий рахунок, на який буде перераховано кошти та медичну довідку щодо підтвердження проходження лікування», — пояснила вона.

Далі збираються всі заяви, засідає комісія, до складу якої входять лікарі. Члени комісії розглядають матеріали та пропонують виконкому розмір компенсації на оздоровлення.

«Лікарі дивляться на складність поранення. До 10 тисяч гривень — це можлива допомога. Все залежить від складності поранення. Мають право звернутися і люди, які мали статус ВПО і зазнали обстрілів, але були на території міста Миколаєва поранені та до поранення зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО)», — розповідає Надія Скопенко.

Нагадаємо, мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Йдеться про виплати від держави у розмірі 5 тисяч гривень. Заяви приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.

Читайте також: